Substante care ajuta in cura de slabireL-Carnitina se gaseste si in corpul uman, are un rol foarte important in reglarea nivelului de grasime in sange. L-carnitina este un aminoacid sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, alti doi aminoacizi esentiali. Cand este asimilata de organism, aceasta determina inceperea unui proces de ardere intensa a grasimilor pe care corpul nu le foloseste si le transforma in energie. L-carnitina este un supliment nutritiv de calitate, nu provoaca dependenta si poate fi gasita si in creme de remodelare corporala. Se intalneste in alimente de origine animala, dar in cantitati destul de mici si in soia. Taurina este un acid aminoetilsulfonic, care se gaseste in secretia biliara. Alaturi de colina formeaza acidul taurocolic. Se gaseste sub forma de cristale albe, solubile. Ca si l-carnitina, este un aminoacid produs si de organismul uman, in special de muschi, creier, inima si sange. Acest aminoacid elibereaza hormoni responsabili de transportul grasimilor. Se poate consuma si din bauturi energizante, insa in cantitate mai mica decat cea produsa de corpul uman cu pana la 70 de ori. Alimentele cu cel mai ridicat continut de taurina sunt scoicile, crabii si crevetii. In conditii de stres, taurina este eliminata de corp prin urina, astfel ca aceasta nu mai poate fi sintetizata corespunzator. Atunci si doar atunci se recomanda consumul unei cantitati suplimentare de taurina, din bauturi energizante sau alimentele mentionate mai sus. Taurina regleaza temperatura atunci cand este prea cald sau prea frig, reduce stresul, detozifiaza organismul si creste performanta inimii. Atentie, insa! Consumata excesiv, taurina favorizeaza infarctul miocardic. Capsaicina este o substanta care se gaseste in ardeiul iute (Capsicum annum, ardei iute Cayene, Chilli pepper). Aceasta creste temperatura corpului, accelereaza circulatia sanguina, creste metabolismul si favorizeaza arderea grasimilor. Astfel, aceasta creeaza senzatia de satietate. Capsaicina genereaza o senzatie extrema de fierbinte la contactul cu mucoasa bucala, in cazul ingerarii. Capsaicina are efecte de reducere a nivelelor de colesterol din sange. Aceasta creste activitatea enzimelor responsabile de metabolismul grasimilor si scade cantitatea de colesterol din organism. O dieta bogata in alimente picante si saraca in proteine, scade greutatea corporala si reduce la normal numarul trigliceridelor din organism. Capsaicina se ataseaza de proteinele din ficat (care au rolul de transport al grasimilor) si le ingreuneaza absorbtia. Metionina este un aminoacid foarte important in descompunerea grasimilor. In lipsa lui, adrenalina (hormonul care elimina grasimile din jurul taliei), nu poate fi produs. Metionina se gaseste in peste, branzeturi, linte si iaurt. HCA (acidul hidroxicitric) reduce pofta de mancare si formarea grasimilor. Este un extract natural din fructul asiatic Garcinia Cambogia si este folosit in India sub forma de condiment picant, iar sub forma de ceai, are proprietati laxative si antireumatice. Actioneaza asupra masei de grasime existente deja in corp si blocheaza transformarea carbohidratilor in grasimi. Carbohidratii sunt modificati in glicogen si sunt inmagazinati de muschi si ficat. Se pare ca induce scaderea apetitului prin cresterea nivelului de serotonina din organism. In medie, administrarea acidului hidroxicitric pe o perioada de doua luni, poate scadea greutatea corporala cu pana la 6-7 kg. HCA se gaseste in unele suplimente nutritive de calitate. Acidul linoleic este un acid gras, nesaturat, o substanta destul de intalnita in natura, mai ales in vegetale. Se gaseste in cantitati mari in semintele oleaginoaselor (nuci, floarea soarelui, mac, alune, arahide, dovleac) si in cantitati mici in organele verzi ale plantelor. Acesta nu este sintetizat de corp si poate fi asimilat doar din alimente. Acidul linoleic reduce abilitatea corpului de a depozita grasimile si transforma in surse de energie. CLA reduce nivelul de lipaza, o enzima critica pentru sintetizarea grasimilor. CLA actioneaza asupra mucoasei gastrice, determinand-o sa retina mai multe grasimi. Astfel, acestea nu vor mai intra in procesul de digestie, iar hormonii cu rol de topire a grasimilor isi vor arata eficienta mai repede. publicat de WebMaster
3 comentarii. Posteaza un comentariu
Posteaza un comentariu
| Produsele lunii:
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
| |||||||||||
|