Pagina 1 2 din 2
pate1
Junior member 14 mesaje
|
Nu acumulez masa musculara
scris pe 31 dec 2013 21:13 de pate1
Va salut! Fac sala de 1 an si masa musculara nu s-a modificat prea mult in aceasta perioada. Antrenamentul si exercitiile le execut corect .Dorm ,mananc bine (destule proteine pentru greutatea mea de 57 kg) am luat chiar si suplimente dar tot degeaba.Imi puteti oferi un raspuns?
Multumesc anticipat!
Editat de pate1 pe 31 dec 2013 21:16
|
sus |
|
Loki
Newbie 1 mesaje
|
Re: Nu acumulez masa musculara
scris pe 31 dec 2013 21:54 de Loki
Va salut! Fac sala de 1 an si masa musculara nu s-a modificat prea mult in aceasta perioada. Antrenamentul si exercitiile le execut corect .Dorm ,mananc bine (destule proteine pentru greutatea mea de 57 kg) am luat chiar si suplimente dar tot degeaba.Imi puteti oferi un raspuns?
Multumesc anticipat!
Salut, fi te rog mai detaliat in privinta alimentatiei si spune m-ai exact ce suplimente nutritive folosesti.
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 31 dec 2013 22:10 de pate1
Salut, fi te rog mai detaliat in privinta alimentatiei si spune m-ai exact ce suplimente nutritive folosesti.
Pai alimentatia e bogata in carne,oua si lactate + produse de panificatie.
Si suplimente am luat BCAA-uri si a mai trecut ceva timp de cand am luat niste aminoacizi dar am uitat cum se numesc....
|
sus |
|
Ursu1
Veteran member 259 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 01:53 de Ursu1
Si suplimente am luat BCAA-uri si a mai trecut ceva timp de cand am luat niste aminoacizi dar am uitat cum se numesc....
le-ai dat foarte mare atentie de ai si uitat cum se numesc....descrie alimentatia ta mai clar
http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-ursu1.html#last Orice parerea este bine venita fie ea rea sau buna
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 14:33 de pate1
le-ai dat foarte mare atentie de ai si uitat cum se numesc....descrie alimentatia ta mai clar
Carne:Friptura de vita/porc cateodata pui si conserve de ton ,de obicei asta este masa de dupa amiaza.
Lactate:Cate o cana de 250 ml de lapte in fiecare seara,sandwich-uri cu cascaval ,pastrama si cam atat.
Oua:Omleta,fierte sau chiar prajite ,mananc pe la ora 2.
La scoala mananc covrigi si alte produse de genul asta.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:03 de marius0
Carne:Friptura de vita/porc cateodata pui si conserve de ton ,de obicei asta este masa de dupa amiaza.
Lactate:Cate o cana de 250 ml de lapte in fiecare seara,sandwich-uri cu cascaval ,pastrama si cam atat.
Clar nu e de ajuns.
|
sus |
|
RoBeRT20
Senior member 94 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:18 de RoBeRT20
orez,paste,cereale integrale,cartofi,nu mananci? .. ai nevoie si de o cantitate de carbohidrati complecsi in alimentatie + ca iti poti cumpara si un supliment proteic pentru a avea proteine suficiente + niste dextroza sa iei dupa antrenament cu proteina..
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:28 de pate1
orez,paste,cereale integrale,cartofi,nu mananci? .. ai nevoie si de o cantitate de carbohidrati complecsi in alimentatie + ca iti poti cumpara si un supliment proteic pentru a avea proteine suficiente + niste dextroza sa iei dupa antrenament cu proteina..
din ce ai mentionat mai sus cel mai mult mananc cartofi cam 6 cartofi la 2 zile ,orez si paste mai rar ,cereale integrale deloc.
|
sus |
|
RoBeRT20
Senior member 94 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:37 de RoBeRT20
din ce ai mentionat mai sus cel mai mult mananc cartofi cam 6 cartofi la 2 zile ,orez si paste mai rar ,cereale integrale deloc.
la fiecare masa trebuie sa ai o sursa de carbo si una de proteina pentru a creste in masa musculara...
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:40 de pate1
la fiecare masa trebuie sa ai o sursa de carbo si una de proteina pentru a creste in masa musculara...
Pai la fiecare masa mananc paine ,nu e o sursa de carbohidrati destul de buna?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:40 de basu
Sfatul este sa faci cumva si sa inveti ce poti si ce trebuie sa mananci. Forumul asta cu asta se ocupa. Citeste rubricile de alimentatie si o sa vezi cat de mult s-a putut discuta acolo pe o perioada de multi ani despre ce trebuie sa manance un culturist. Ce facem ? O luam de la capat cu notiuni subelementare de nutritie ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 15:48 de pate1
Sfatul este sa faci cumva si sa inveti ce poti si ce trebuie sa mananci. Forumul asta cu asta se ocupa. Citeste rubricile de alimentatie si o sa vezi cat de mult s-a putut discuta acolo pe o perioada de multi ani despre ce trebuie sa manance un culturist. Ce facem ? O luam de la capat cu notiuni subelementare de nutritie ?
Ma bucur sa aflu ca nu e ceva in neregula cu organismul atat voiam sa stiu ,o sa ma interesez,multumesc!
|
sus |
|
cristian93
Senior member 144 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 21:39 de cristian93
Conteaza si geneticu asa ca nu cere de la corp mai mult de cat iti poate el oferi nu vreau sa te descurajez dar eu daca aveam alimentatia ta de sus luam pe putin 20 kg intrun an la cum asimileaza corpul meu eu am 4 mese pe zi mananc 3 paini restu mancare normala nu e bazata pe carne,si doar cartofi etc branza lapte oua ... am 5 luni de sala am luat in 5 luni 12 kg,geneticu conteza mult mai ales in culturism am avut o problema similara cu ata acum 1 an pana sa ma apuc de sala aveam paraziti intestinali ma storcea de putere de tot acei animaluti nu luam de loc in greutate poate, ai si tu fati un control nu trebuia sa stai 1 an de zile asa fara sa consulti un doctor,dar asa este romanu cand ajunge in 4 labe atunci se duce la doctor ..
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 22:11 de marius0
Conteaza si geneticu asa ca nu cere de la corp mai mult de cat iti poate el oferi nu vreau sa te descurajez dar eu daca aveam alimentatia ta de sus luam pe putin 20 kg intrun an la cum asimileaza corpul meu eu am 4 mese pe zi mananc 3 paini restu mancare normala nu e bazata pe carne,si doar cartofi etc branza lapte oua ... am 5 luni de sala am luat in 5 luni 12 kg,geneticu conteza mult mai ales in culturism am avut o problema similara cu ata acum 1 an pana sa ma apuc de sala aveam paraziti intestinali ma storcea de putere de tot acei animaluti nu luam de loc in greutate poate, ai si tu fati un control nu trebuia sa stai 1 an de zile asa fara sa consulti un doctor,dar asa este romanu cand ajunge in 4 labe atunci se duce la doctor ..
Deci tu vrei sa ne spui ca o omleta, cateva sandvisuri, o friptura, o cana de lapte si cativa covrigi ti-ar aduce 20 de kg intr-un an ? Cai verzi pe pereti...
Daca tu ai bagat 3 paini pe zi si doar mancare "normala" (cum zici tu) si ai luat 12 kg in 5 luni crezi ca in perioada urmatoare vei avea exact aceleasi castiguri in masa musculara cu o alimentatie de genul asta ?
Nu te astepta la rezultate daca te antrenezi pe fondul unei alimentatii intuitive. Stii care e cea mai mare problema pentru cei care au trecut de primele luni de antrenamente si progrese ? Plafonarea. Nu te astepta sa pui muschi la fel ca in primele luni...
PS: invata sa iti exprimi ideile intr-un mod coerent si corect gramatical. E foarte greu sa descifrezi ceea ce ai scris.
Editat de marius0 pe 1 ian 2014 22:17
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 23:41 de CosminPerjo
Deci tu vrei sa ne spui ca o omleta, cateva sandvisuri, o friptura, o cana de lapte si cativa covrigi ti-ar aduce 20 de kg intr-un an ? Cai verzi pe pereti...
Daca tu ai bagat 3 paini pe zi si doar mancare "normala" (cum zici tu) si ai luat 12 kg in 5 luni crezi ca in perioada urmatoare vei avea exact aceleasi castiguri in masa musculara cu o alimentatie de genul asta ?
Nu te astepta la rezultate daca te antrenezi pe fondul unei alimentatii intuitive. Stii care e cea mai mare problema pentru cei care au trecut de primele luni de antrenamente si progrese ? Plafonarea. Nu te astepta sa pui muschi la fel ca in primele luni...
PS: invata sa iti exprimi ideile intr-un mod coerent si corect gramatical. E foarte greu sa descifrezi ceea ce ai scris.
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 1 ian 2014 23:41 de CosminPerjo
off: De ce esti inca pe forum?
Spui doar prostii si esti mult mai dezinformat decat persoanele pe care crezi ca le informezi,si pe deasupra scrii intr-o limba necunoscuta de mine.
Editat de CosminPerjo pe 1 ian 2014 23:42
|
sus |
|
basu
|
scris pe 2 ian 2014 08:50 de basu
off: De ce esti inca pe forum?
Spui doar prostii si esti mult mai dezinformat decat persoanele pe care crezi ca le informezi,si pe deasupra scrii intr-o limba necunoscuta de mine.
Or fi si probleme cu limba, or fi si probleme cu a fi sau a nu fi pe un forum , dar folositi un limbaj ponderat pt ca uite asa ajungeti sa va dati in cap.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 3 ian 2014 12:46 de adi123
de ce nu ai inceput cu micul dejun? daca masa ta principala e abia la pranz si pana atunci mananci covrigi e clar. fa-ti un program alimentar pe care sa il respecti strict indiferent de zi sau de ora. doar asa vezi simti diferenta daca vrei neaparat sa pui pe tine. eu am pus 20kg in primul an insa crede-ma, aceasta luare in greutate brusca nu e chiar asa de buna cum pare.
regula de baza: nici o masa fara 20-30g proteine din alimente
Editat de adi123 pe 3 ian 2014 12:48
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 3 ian 2014 16:28 de pate1
de ce nu ai inceput cu micul dejun? daca masa ta principala e abia la pranz si pana atunci mananci covrigi e clar. fa-ti un program alimentar pe care sa il respecti strict indiferent de zi sau de ora. doar asa vezi simti diferenta daca vrei neaparat sa pui pe tine. eu am pus 20kg in primul an insa crede-ma, aceasta luare in greutate brusca nu e chiar asa de buna cum pare.
regula de baza: nici o masa fara 20-30g proteine din alimente
am 57 de kg , daca as avea 5 mese cu 30 g de proteine asta ar veni cam 150 g de proteine,nu e cam mult?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 3 ian 2014 16:52 de basu
am 57 de kg , daca as avea 5 mese cu 30 g de proteine asta ar veni cam 150 g de proteine,nu e cam mult?
Asigura intre 2-3 gr/kg corp si totul va fi ok. Mie mi-a mers si cu mai putin. Fa si cate un set de analize din cand in cand.
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 3 ian 2014 18:03 de pate1
Asigura intre 2-3 gr/kg corp si totul va fi ok. Mie mi-a mers si cu mai putin. Fa si cate un set de analize din cand in cand.
eu chiar ma gandeam sa fac niste analize daca am sau nu paraziti intestinali ,pentru ca prezint niste simptome.
Si totusi cunosc multe persoane care au o alimentatie alandala si totusi au performante.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 3 ian 2014 19:31 de basu
eu chiar ma gandeam sa fac niste analize daca am sau nu paraziti intestinali ,pentru ca prezint niste simptome.
Si totusi cunosc multe persoane care au o alimentatie alandala si totusi au performante.
Care ar fi ele ?
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 3 ian 2014 20:48 de pate1
Care ar fi ele ?
balonare si gaze intestinale;
eliminarea scaunelor cu mucus
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 23:25 de BlackStar
Nu cred ca ai nici o problema. Si nici nu trebuie sa mananci la gramaj. Mananca echilibrat cel putin 4-5 mese pe zi si daca iti permiti ceva suplimente nu strica. De aia exista , sa suplimentezi ce nu poti manca. E imposibil sa nu pui masa daca urmezi un program si o oarecare nutritie.Totul tine de tine, sa te cunosti, ce organism ai, ce poti.Au fost persoane cu o greutate mai mica ca tine care au reusit sa puna masa. Succes!
"A dream is only a dream , until you breath life into it"
|
sus |
|
basu
|
scris pe 5 ian 2014 07:51 de basu
balonare si gaze intestinale;
eliminarea scaunelor cu mucus
Si cine ti-a spus tie ca asta inseamna ca ai paraziti intestinali ? Si daca ala (desteptul) care ti-a spus asta nu ti-a spus sa iti faci si un coproparazitologic ? Nu ti-s spus sa si tratezi problema ? Ce tot vorbiti aiurea pe aici ?
|
sus |
|
pate1
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 11:17 de pate1
Si cine ti-a spus tie ca asta inseamna ca ai paraziti intestinali ? Si daca ala (desteptul) care ti-a spus asta nu ti-a spus sa iti faci si un coproparazitologic ? Nu ti-s spus sa si tratezi problema ? Ce tot vorbiti aiurea pe aici ?
De asta zic ca o sa imi fac niste analize.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 5 ian 2014 11:38 de basu
De asta zic ca o sa imi fac niste analize.
Analize de sange, coproparazitologic, echografie abdominala.
|
sus |
|
laurentiurom
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 7 ian 2014 00:05 de laurentiurom
Analize de sange, coproparazitologic, echografie abdominala.
dute la un medic gastro sa iti vada stomacul ,intestinul subtire si gros.
Ma imbalonam si eram obosit tot timpul ,era greseala mea ca mancam tocatura ,s-a intamplat in luna decembrie acum 4 ani cand am taiat porcul si nu aveam digestia buna la carne de porc , orice fermenta in burtica mea si am fost la un medic si mi-a dat niste pastile sa imi intaresc zona aceea cu niste bacterii care ajuta la digestie sa nu imi mai fermenteze,refacerea florei intestinalesi scaunul il aveam rar ,o usoara colita aveam .
Editat de shift pe 7 ian 2014 02:47
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 ian 2014 12:33 de basu
dute la un medic gastro sa iti vada stomacul ,intestinul subtire si gros.
Ma imbalonam si eram obosit tot timpul ,era greseala mea ca mancam tocatura ,s-a intamplat in luna decembrie acum 4 ani cand am taiat porcul si nu aveam digestia buna la carne de porc , orice fermenta in burtica mea si am fost la un medic si mi-a dat niste pastile sa imi intaresc zona aceea cu niste bacterii care ajuta la digestie sa nu imi mai fermenteze,refacerea florei intestinalesi scaunul il aveam rar ,o usoara colita aveam .
Nu este un sfat gresit sa mearga la medic, niciodata nu este gresit, mai ales cand simtim ca ceva nu este ok. Este bine si preventiv sa facem asta. Dar sa scriem in acest fel in limba romana este de nedorit. Ai putea fii mai atent putin.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 7 ian 2014 20:25 de ricardo
Multumesc anticipat!
...daca vrei sa cresti cu calitate trebuie sa inveti sa mananci...chestii de genul 3 paini si in pauze covrigi nu o sa te ajute decat sa aduni eventual niste colaci de salvare , daca nu imediat , in viitorul apropiat cu siguranta...in plus , o dieta echilibrata trebuie sa contina carbo complexi (cereale integrale, orez brun, cartofi , legume) , carbo simplii de calitate : in special fructe si mai putin dulciuri sau pe cat de putin se poate , proteine de calitate: carne slaba , lactate slabe , oua etc si grasimi sanatoase : seminte de in, de chia , ulei de peste, ulei de masline extravirgin, nuci, alune , migdale etc...
...alta parte o reprezinta antrenamentul...cand te plafonezi cu aceleasi exercitii, greutati , tehnici etc este si normal sa te plafonezi si la nivel de crestere ...muschiul trebuie stimulat si socat ca sa creasca...
...nu in ultimul rand conteaza odihna si somnul ...minim 7-8 ore/zi ...
...spor la treaba ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|