Pagina 1 2 din 2
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
Re: Jurnalul lui Silva
scris pe 21 feb 2016 02:28 de AndreiG
Scria pe numai-stiu-unde ca combinat cu oua sau cereale este proteina completa(desi oul stiu ca in sine este o proteina completa si nu prea are sens, nu?)...si eu am cereale in alimentatie...
Desi daca stau sa ma gandesc bine si orezul brun cu legumele sunt proteine complementare...
Faza cu ouale e o prostie.
Ouale au una din cele mai de calitate proteine cu biodisponibilitate 100%.
Fasolea/nautul/lintea are putina methionine si e bogata in lysine.
Orezul e exact invers. Din cauza asta orezul impreuna cu fasolea formeaza proteine complete desi biodisponibilitatea nu e ideala.
Alterneaza-le pe parcursul zilei...nu e nevoie de amandoua la aceeasi masa.
Aceeasi poveste e cu ovazul si migdale/nuci/alune de padure/arahide/unt de arahide(TOATE CRUDE... nu manca prajite sau coapte)
Ovazul e un caz mai special impreuna cu soia si quinoa deoarece au o biodisponibilitate relativ mare fata de restul legumelor. Ovazul 70% soia si quinoa chiar mai mari.
Personal nu mananc soia. Au fost dezbateri multe cum ca ar avea efect estrogenic...chiar daca nu e adevarat soia care se poate gasi la noi este foarte puternic procesata si isi pierde multe din calitati.
Proteinele astea le vei calcula la totalul tau zilnic...dar nu te baza pe ele ca singurele proteine la o masa..... Incearca sa ai o sursa de proteina animala(carne/branza/oua) la fiecare masa.
Sunt formele de proteine pe care corpul uman le poate digera/absorbi/utiliza cel mai usor pentru repararea/cresterea muschilor.
Ar fi cazul sa studiezi mai multe si despre ratele de absorbtie a diverselor proteine.
Editat de AndreiG pe 21 feb 2016 02:36
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 12:53 de DanSilva
Faza cu ouale o stiam(am si mentionat ca mi se pare ciudat, daca nu ma insel). Apropo ziceai sa nu manac arahide prajite, dar untul de arahide nu e facut tot din arahide prajite?
Ce parere ai despre untul de arahide de la myprotein?Crezi ca ar fi necesar un complex de vitamine?(am vazut ca cei de la pronutrition au un comlpex de vitamine destul de rentabil(dar parca e cam prea rentabil fata de un produs ca animal pack)
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 19:11 de AndreiG
Faza cu ouale o stiam(am si mentionat ca mi se pare ciudat, daca nu ma insel). Apropo ziceai sa nu manac arahide prajite, dar untul de arahide nu e facut tot din arahide prajite?
Ce parere ai despre untul de arahide de la myprotein?Crezi ca ar fi necesar un complex de vitamine?(am vazut ca cei de la pronutrition au un comlpex de vitamine destul de rentabil(dar parca e cam prea rentabil fata de un produs ca animal pack)
Ar trebui sa existe si la noi unt de arahide natural din arahide neprajite dar nu m-am informat prea mult . Eu mi-l fac singur acasa din arahide crude , putin unt de cocos si sare de mare dar ai nevoie de un robot destul de puternic.
La vapor unde nu am de ales mananc si eu de care gasesc(acum am 95% arahide prajite plus niste sare si ulei de palmier...macar nu are zahar)
In cele din urma nu o sa se intample nimic daca ocazional mananci si un unt de arahide din arahide prajite...dsr macar sa fie natural(100% arahide).
Chestiile oe care ti le-am zis sunt niste reguli de baza...daca faci o exceptie ocazional de la ele nu e o problema...dar ideea e sa fie doar exceptii.
Nu am analizat untul de la myprotein dar mi se pare scump.
Din ce am vazut eu in alimentatia ta lipsesc multe chestii asa ca da...un multi e recomandat.
Animal pak e destul de scump. Uita-te la NOW Adam sau ON Opti-Men...sunt ceva mai accesibile si de calitate.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 22:19 de DanSilva
Mie mi se pare ca e destul de convenabil ca pret...undeva la 4lei/100grame...cum sunt si cele din supermarketuri aproape...numai ca asta are mai multe proteine si are 100%arahide...mie unul mi se pare destul de rentabil...optimenul ala nu stiu ce sa zic despre el...cred ca mas scoate mai ieftin daca mias face un smothie din legume/fructe care sa contina vitaminele si mineralele necesare
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 22:33 de AndreiG
Fara suparare dar nu ai nici cea mai vaga idee care sunt vitaminele/mineralele necesare corpului uman si sursele din care le poti obtine.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 26 feb 2016 19:56 de DanSilva
Fara suparare dar nu ai nici cea mai vaga idee care sunt vitaminele/mineralele necesare corpului uman si sursele din care le poti obtine.
recunosc ca nu stiu exact care e doza recomandata la toate vitaminele, si de unde le iau pe fiecare in parte, dar stiu ca fructele, verdeturile si legumele sunt cele mai bogate in vitamine.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 29 feb 2016 10:19 de DanSilva
Cu ce credeti ca as putea inlocui geneoflexiunile, fandarile, si indreptarile?Am fost la doctor acum cativa ani si mia zis ca am un inceput de scolioza si ma indoiesc ca a disparut. Nu as vrea sa se agraveze de la exercitii + ca antrenoarea de la sala mia recomandat sa nu mai fac exercititi pe verticala(ca pun presiune prea multa pe colona si pot sa opresc cresterea, sau sa dezvolt afectiuni la varsta mea de 17).
Editat de shift pe 29 feb 2016 12:02
|
sus |
|
Dudux
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 21:47 de Dudux
Cu ce credeti ca as putea inlocui geneoflexiunile, fandarile, si indreptarile?Am fost la doctor acum cativa ani si mia zis ca am un inceput de scolioza si ma indoiesc ca a disparut. Nu as vrea sa se agraveze de la exercitii + ca antrenoarea de la sala mia recomandat sa nu mai fac exercititi pe verticala(ca pun presiune prea multa pe colona si pot sa opresc cresterea, sau sa dezvolt afectiuni la varsta mea de 17).
Cred ca cel mai indicat ar fii totusi da faci o radiografie la coloana si apoi sa mergi sa consulti un kinetoterapeut ca sa iti spuna cum sta treaba daca ai indoieli in privinta coloanei vertebrale. Eu am avut la varsta de 15 ani cifoza si inceput de scolioza datorata indezvoltarii musculaturii spatelui si lomabrilor.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 22:11 de BmX
Ce am patit eu cu coloana:
ON:
Am fost la medic cu durerea lombara pentru ca nu mai disparea. In urma unei radiografii, diagnosticul este scolioza lombara (muschi contractati si coloana foarte usor stramba).
Doctorul mi-a recomandat:
- Flamexin
- Mydocalm
Si mai folosesc Voltaren gel, iar inainte de a lua Flamexin iau Omeran cu 30 minute inainte pentru ca Flamexinul e tare la stomac.
Pauza va fi de 3 saptamani, acum sunt in a 2-a.
Scolioza lombara am facut-o din cauza ca am facut fluturariile la piept gresit (nu am tinut picioarele unde trebuie) + ca am fortat nota la greutati. Corpul meu nu era obisnuit cu efortul pentru ca inainte sa ma apuc de sala luasem o pauza de cateva luni si nu mai facusem nimic si dintr-o data am fortat nota la greutati.
Joi, pe 25-02-2016, o sa reiau antrenamentele, dar o sa fac 3-4 saptamani acasa sau in parc ca sa evit aceasta problema si sa imi obisnuiesc corpul cu efortul.
Am stat 2 saptamani la pat. Sub cap am avut o perna Dormeo ortopedica, daca n-aveti ortopedica macar una foarte moale sau chiar deloc. Patul trebuie sa fie tare si sa nu faceti miscari bruste.
La inceput nu i-am dat mare atentie disconfortului, dar dupa cateva zile s-a agravat. Daca nu ma duceam la doctor sa imi faca o radiografie o dadeam in altele. Sfatul meu e ca maine, cum te scoli, sa te duci la doctor pentru ca sanatatea e cea mai importanta si sa amani deocamdata antrenamentele. Eu am amanat antrenamentele imediat ce a aparut disconfortul, iar doctorul a spus ca am facut foarte bine.
//EDIT:
Uite antrenamentul meu pentru picioare:
* EXTENSIA GAMBEI DIN SEZAND - 3x8
* FLEXIA GAMBEI PE COAPSA DIN SEZAND - 3x8
* FANDARI LARGI CU GANTERELE - 3x8
* RIDICARI PE VARFURI LA PRESA - 3x8
Cu astea nu pui presiuni pe coloana ca indreptarile si genuflexiunile. De asemenea, nu mai fa ridicari la ceafa cu ganterele / bara sau orice alt exercitiu care pune presiune mare pe coloana dupa ce vezi cum sta treaba la doctor. Si foarte important e ca la exercitiile gen indreptari si genuflexiuni sa folosesti CENTURA.
Centura tine coloana dreapta, trebuie stransa la maxim. Eu am o centura la sala care are putine gauri si nu o pot strange astfel incat sa tina coloana dreapta, dar am centura mea, pe masura mea, care o pot strange la maxim.
Editat de BmX pe 3 mar 2016 22:19
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 4 mar 2016 09:40 de DanSilva
Eu nu am absolut nici un discomfort la spate in timpul exercitilor.Folosesc deja centura si ma limitez doar la geneoflexiuni cu bara, presa si fandari cu gantere.Cand am fost la keneoterapeut mi-a facut un fel de masaj si mi-a zis sa stau mereu drept.
De curioziate ce fac gelurile alea?intra in piele si iti impinge coloana in pozitia corecta?Gelurile din cate stiu eu sunt pentru durere.(iar din ce am inteles tu aveai dureri doar cand faceai exerciti, dar daca ai luat si pauza?)Singurele remedi pentru chesti de genul sunt:
A Interventi chirurgicale
B Corset
C Exerciti anume
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 4 mar 2016 21:18 de DanSilva
Deci intreb din nou...ca am s-a facut putin off topic...cu ce credeti ca se pot inlocui indreptarile?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 4 mar 2016 21:23 de basu
Deci intreb din nou...ca am s-a facut putin off topic...cu ce credeti ca se pot inlocui indreptarile?
Cu hiperextensii. Cu asta se pot inlocui. Iar squat cu presa de diverse feluri si gata.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 7 mar 2016 09:22 de DanSilva
Cu hiperextensii. Cu asta se pot inlocui. Iar squat cu presa de diverse feluri si gata.
hiperextensile nu sunt pt lombari?Are ceva daca le fac pe orizontala?(ca nu am la sala banca la 45 de grade).
Prese am doar 1 in sala(tot pe orizontala, la care deja fac) si la cadru smith am mai vazut ca facea unul pentru picioare, desi nu prea stiu ce sa cred despre asta.Sa fac acolo?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 7 mar 2016 12:32 de basu
Intrebarile astea au primit raspuns pe acest forum de multa vreme.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 18:28 de DanSilva
Are rost sa cumpar cazeina?).Eu iau de doua ori pe zi whey-ul(50g in total), odata dupa antrenament si odata de dimineata sau seara.
Ce parere aveti despre cazeina de la myprotein sau despre?
Si inca ceva, daca gatesc suplimentul-praf(sa zicem ca fac clatite) are ceva din punct de vedere nutrititional?
Editat de shift pe 20 mar 2016 18:37
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 18:37 de Gilu
Are rost sa cumpar cazeina?).Eu i-au de doua ori pe zi whey-ul(50g in total), odata dupa antrenament si odata de dimineata sau seara.
Ce parere aveti despre cazeina de la myprotein sau despre fulgii lor de ovaz? Cumpara doar daca nu ai chef sau nu iti place sa consumi seara mancare solida.
Si inca ceva, daca gatesc suplimentul-praf(sa zicem ca fac clatite) are ceva din punct de vedere nutrititional?
Nu se intampla nimic in urma prepararii decat ca se modifica, cantitatea de apa din aliment, scade sau urca in functie de tipul alimentului.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 22:59 de BmX
hiperextensile nu sunt pt lombari?
Si indreptarile pentru ce crezi ca sunt? Pentru brate? Studiaza anatomia corpului !
"Anatomia unui corp perfect" de Frederic. O gasesti pe net gratis.
Editat de BmX pe 20 mar 2016 23:00
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 21 mar 2016 23:52 de DanSilva
Inca ceva, productia de hgh este directionata mai intai catre refacerea musculara sau catre cresterea in inatime, 17 ani?
Editat de DanSilva pe 21 mar 2016 23:53
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 21 mar 2016 23:57 de DanSilva
Inca ceva, productia de hgh este directionata mai intai catre refacerea musculara sau catre cresterea in inatime, 17 ani?
Si pentru ati mentine conditia fizica (si implicit muschi) cam cate grame de prot si calori iti trebuie?
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 14 apr 2016 20:20 de DanSilva
Revin cu un update la planul alimentar...
57kg, Necesar caloric 2200-2300kcal
08.00 100g ovaz si chiar+300ml lapte+whey
09.002 o felie paine alba cu gem/miere
10.00 antrenament
11.30 25g whey+50g dextroza
12.00 3 oua+2 feli de paine integrala/alba+salata
15.20sandwich cu piept de pui(100grame) si ardei/castraveti/rosi/salata verde+40grame alune+mar/banana
19.30 100-150g orez cu bob lung+pulpe de pui100g+2feli paine integrala
sau
8.00 3oua+branza+2 feli paine integrala
8.30 lapte cu cacao+miere 300ml
10.00 antrenament
11.30 25g whey+50g dextroza
12.00 paste 100-150g+paine integrala
15.20 baton proteic(41g unt arahide+66g ovaz+25g whey)+mar/banana
19.30 conserva ton 165g/200g branza+2 feli de paine+salata
Mai adaug cateodata la 12.00 sau 19.30 la felul 2, mancare tipic romaneasca sanatoasa(ciorba,supa,mancare ciuperci,spanac,urzici,etc.)
Pareri?
Editat de DanSilva pe 14 apr 2016 21:41
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 14 apr 2016 22:50 de BmX
Editat de BmX pe 14 apr 2016 23:14
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 15 apr 2016 13:10 de DanSilva
Faza cu laptele o stiam...ca doar la cei mici e recomandat, ca daia animalele nu-l beau, ca nu se asimileaza cum trebuie, ca afecteaza echilibrul hormonal, si legendarul citat a lui Arnold...laptele vegetal e am scump pt. buzunarul meu, laptele normal in schimb e gratis de la tara.
Teorii din acestea sunt peste tot nu doar la lapte...
-carnea nu-i buna in fiecare zi(ca intra in nush ce proces de descompunere dupa 2 zile(sau ceva de genul) de la sacrificare si ca nu mai e buna), ca e cu hormoni si daca nu o iei de la "bunici" de la tara nu e buna.
-cerealele nu-s bune ca nu a avut timp organismul sa se obisnuiasca cu digerarea lor in "scurtul timp" de cand a inceput omul agricultura
-soia, ba ca nu e buna, ba defapt e buna (si defapt studile celelalte nu-s concludente, si ca nu dezvolta defapt cancer, si nici nu mareste nivelul de estrogen)
-legumele si fructele sunt injectate...si cresc in conditi de poluare continua. Oricum nu ai ce macronutrienti sa iei din ele.
-ca fiecare tip de sange asimileaza proteinele mai bine din alte tipuri de alimente.
Si as putea continua cu lista...dar nu la asta se refera post-ul.
Pana la urma sunt culturistii care au crescut cu soia, sunt culturistii care au crescut cu nush cate sute de g de carne pe zi,sunt care au crescut cu 6 oua intregi pe zi si alti cu o gramada de lapte.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 15 apr 2016 23:16 de BmX
Faza cu laptele o stiam...ca doar la cei mici e recomandat, ca daia animalele nu-l beau, ca nu se asimileaza cum trebuie, ca afecteaza echilibrul hormonal, si legendarul citat a lui Arnold...laptele vegetal e am scump pt. buzunarul meu, laptele normal in schimb e gratis de la tara.
Teorii din acestea sunt peste tot nu doar la lapte...
-carnea nu-i buna in fiecare zi(ca intra in nush ce proces de descompunere dupa 2 zile(sau ceva de genul) de la sacrificare si ca nu mai e buna), ca e cu hormoni si daca nu o iei de la "bunici" de la tara nu e buna.
-cerealele nu-s bune ca nu a avut timp organismul sa se obisnuiasca cu digerarea lor in "scurtul timp" de cand a inceput omul agricultura
-soia, ba ca nu e buna, ba defapt e buna (si defapt studile celelalte nu-s concludente, si ca nu dezvolta defapt cancer, si nici nu mareste nivelul de estrogen)
-legumele si fructele sunt injectate...si cresc in conditi de poluare continua. Oricum nu ai ce macronutrienti sa iei din ele.
-ca fiecare tip de sange asimileaza proteinele mai bine din alte tipuri de alimente.
Si as putea continua cu lista...dar nu la asta se refera post-ul.
Pana la urma sunt culturistii care au crescut cu soia, sunt culturistii care au crescut cu nush cate sute de g de carne pe zi,sunt care au crescut cu 6 oua intregi pe zi si alti cu o gramada de lapte.
Si sunt culturisti care au crescut cu steroizi, synthol, injectii care le afecteaza sanatatea si asa mai departe. Eu iti spun cea mai sanatoasa metoda din punctul meu de vedere. Daca vrei sa ma asculti bine, daca nu, iara bine, e treaba ta ce alegi. Ca tot ai pomenit de soia, s-au facut studii in care arata ca are efect estrogenic pentru barbati (opusul efectului androgenic). Hormonii estrogeni sunt pentru femei, nu pentru barbati. Nu cred ca culturistii aia care au mers pe soia au o sanatate tocmai normala. Chiar daca e in ceata aceasta concluzie, eu nu vreau sa ma risc. Daca ar fi sa ne luam dupa cate zic astia, nici apa nu am mai putea sa bem. Da, sunt carnuri care sunt spalate si vechi de 5-20 ani din cate am am auzit la televizor in ultimele zile, sunt legume si fructe injectate, DAR trebuie sa alegem cele mai bune variante pentru noi, iar obiceiurile nesanatoase (la mancare ma refer) sa le inlocuim cat putem cu cele sanatoase.
Laptele vegetal din comert e scump si pentru buzunarul meu, dar asta nu ma opreste sa improvizez. Prima data e normal sa te documentezi cum poti sa faci rost de ceva (in cazul tau lapte vegetal) de calitate, dar si la pret redus. Si stai stai stai si dupa iti vine in minte sa cauti pe net cum se prepara laptele vegetal. 500g de orez = 5 lei. Din 500g, imi trebuie aproximativ 50g de orez ca sa fac 1l de lapte de orez acasa.
Editat de shift pe 16 apr 2016 04:07
|
sus |
|
DanSilva
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 16 apr 2016 19:26 de DanSilva
de teoria asta de care ai amintit tu cu laptele nu stiu ce sa zic pana la urma, nu am auzit totusi pe nimeni sa moara de la lapte asa ca am sa continui...eu zic sa le zici si la astia care fac articole pe site totusi sa nu mai recomande atata iaurtul grecesc si cottage cheese, ca e pe baza de lapte
Editat de DanSilva pe 16 apr 2016 21:04
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|