Pagina 1 din 1
Mariusa132
Newbie 1 mesaje
|
Are rost?
scris pe 15 feb 2019 16:57 de Mariusa132
Salut, ma gandeam sa ma apuc de sala.. problema mea este ca nu am posibilitatile financiare si timpul necesar sa consum cam 150g de proteine pe zi, cum este recomandat. Are rost sa dau banii pe un abonament la sala sau nu voi avea rezultate?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
Re: Are rost?
scris pe 19 mar 2019 12:18 de nicu_ivan
Salut, ma gandeam sa ma apuc de sala.. problema mea este ca nu am posibilitatile financiare si timpul necesar sa consum cam 150g de proteine pe zi, cum este recomandat. Are rost sa dau banii pe un abonament la sala sau nu voi avea rezultate?
Fara sa mananci macar 1,5 - 1,8 gr proteine x kg corp, cel mai probabil nu o sa vezi rezultate semnificative.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
scris pe 26 mar 2019 19:37 de crististrong
Fara sa mananci macar 1,5 - 1,8 gr proteine x kg corp, cel mai probabil nu o sa vezi rezultate semnificative.
Am ajuns sa vorbim intre noi, 2-3 persoane
Parerea mea e ca se obtin rezultate si cu mai putina proteina, de genul 1.2-1.4g/kg. Am vazut asta la baieti cu posibilitati reduse si genetic bun. Am un prieten, iar pe vremea cand facea fitness nu cred ca avea mai mult de 1.0-1.2g/kg de proteina deoarece avea parinti cu fixuri intiparite in minte(sa nu zic retardati pentru ca dadeau banii pe 2pachete de tigari/zi).
Oamenii faceau vara doar ardei umpluti cu, carne de aia la conserva la 3RON, mancau doar oua si cartofi, salamuri, salate, paine la greu. Iti dai seama ca amicul asta al meu manca si el ce mancau toti. Si totusi crestea ca aluatul. Venea in vara de la facultate si facea sala pana in octombrie. Venea cu 70-72kg si pana in toamna pleca cu 80-82kg la fel de definit. Cred ca avea genetic de 1:1000.000, crestea din orice. Prin august isi lua o cutie de 4kg de gainer din ala ieftin de la Pronutrition pe care o ascundea la mine din cauza parintilor(desi omu avea 23-24 de ani). Cand lua gainerul ala efectiv "exploda", era genu' de intoarceau gagicile capu' pe strada dupa el, vorbesc serios, arata fantastic de bine, talie, spate lat, coapse ca de concurs. Tot timpul i-am zis ca trebuia sa aleaga o cariera in fitness, dar el facea sala mai mult vara si in timpul liber....Si in fiecare an era acelasi scenariu, 4-5ani la rand.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 mar 2019 11:24 de nicu_ivan
Am ajuns sa vorbim intre noi, 2-3 persoane
Parerea mea e ca se obtin rezultate si cu mai putina proteina, de genul 1.2-1.4g/kg. Am vazut asta la baieti cu posibilitati reduse si genetic bun. Am un prieten, iar pe vremea cand facea fitness nu cred ca avea mai mult de 1.0-1.2g/kg de proteina deoarece avea parinti cu fixuri intiparite in minte(sa nu zic retardati pentru ca dadeau banii pe 2pachete de tigari/zi).
Oamenii faceau vara doar ardei umpluti cu, carne de aia la conserva la 3RON, mancau doar oua si cartofi, salamuri, salate, paine la greu. Iti dai seama ca amicul asta al meu manca si el ce mancau toti. Si totusi crestea ca aluatul. Venea in vara de la facultate si facea sala pana in octombrie. Venea cu 70-72kg si pana in toamna pleca cu 80-82kg la fel de definit. Cred ca avea genetic de 1:1000.000, crestea din orice. Prin august isi lua o cutie de 4kg de gainer din ala ieftin de la Pronutrition pe care o ascundea la mine din cauza parintilor(desi omu avea 23-24 de ani). Cand lua gainerul ala efectiv "exploda", era genu' de intoarceau gagicile capu' pe strada dupa el, vorbesc serios, arata fantastic de bine, talie, spate lat, coapse ca de concurs. Tot timpul i-am zis ca trebuia sa aleaga o cariera in fitness, dar el facea sala mai mult vara si in timpul liber....Si in fiecare an era acelasi scenariu, 4-5ani la rand.
Este posibil sa ai dreptate. Poate m-am grabit sa raspund. Adevarul este ca ai nevoie doar de suficienta proteina ca sa mentii "pozitiv nitrogen balance".
Multe studii arata ca 1,8 kg/kg este maximul benefic pentru sportivi naturali... minimul nu il stiu.
Poza atasata arata rezultatul unei meta-analize pe tema asta. DIn poza ar parea ca poti face progrese si cu mai putin de 1,8 gr/zi, doar ca mai lente.
Cu alte cuvinte, cu cat mananci mai multe proteine pana in 1,8 gr/kg va fi mai optim. Peste 1,8 gr/kg este inutil, sub vei avea progrese mai lente (dar tot vei avea progrese).
P.S. Stiu ce zici legat de ca vorbim aceeasi 2-3 oameni
optimal-protein-intake.png (20.82 KB)
Editat de nicu_ivan pe 27 mar 2019 11:28
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
scris pe 5 apr 2019 20:40 de crististrong
Este posibil sa ai dreptate.
Eu tot am o dilema. Daca un sportiv natural are nevoie de ~2g/kg proteina si suficiente calorii, din treaba asta pune muschi conform unor studii intre 100g-250g/saptamana, asta ar insemna 14-35g de muschi/zi. Ok, consumi zilnic 150g de proteina/zi dar pui 14-35g muschi. Restul unde se duce?
Si asta nu e tot. Daca iei steroizi(logic ca si alimentatia o schimbi putin), te poti astepta la 5kg/muschi intr-o luna, asta inseamna ca pui zilnic 166g de muschi, deci deodata corpul devine mult mai eficient cu proteina, in loc sa puna 14-35g pune 166g Si acum intrebare: daca pe natural restul de proteina e folosita in alte functii ale corpului sau eliminata, cand bagi steroizi ce se intampla?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 iul 2019 16:22 de basu
Da, are rost. Daca nu te antrenezi mai mult decat trebuie si te odihnesti suficient vei avea rezultate. Nu mereu cel mai important factor este alimentatia sau suplimentatia. Sunt oameni care nu duc lipsa de bani sau de alimente/ suplimente , dar nu au rezultate . De ce ? Pt ca nu au priceput ca trebuie sa te antrenezi bine si sa te odihnesti bine.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AK
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 21 aug 2020 16:03 de AK
Bun, eu iti sugerez sa incepi cu exercitii cu greutarea corpoprala daca nu vrei sa iti faci abonament la sala.
Pe urma dupa cateva luni, daca simti nevoia sa iti faci abonament la sala, atunci eu zic sa-ti faci.
Trebuie sa te informezi in primul rand de modul de executare al exercitiilor si sa-ti faci un program bun.
Daca vrei evolutie maxima, ar fi bine sa iti antrenezi fiecare grupa musculara de 2 ori pe saptamana.
Acuma cand discutam de nutritie, te poti incadra si intre 0.5-1g / kg corp, dar pentru maximum de eficienta se recomanda 2g.
Eu zic sa mananci ce mananci, poate mai schimbi dieta curenta putin in mai optim ( depinde de ce scop ai ), deocarece inevitabil o sa progresezi atata timp cat depui efortul necesar in sala.
Intredevar, poate nu o sa ai rezultatele altui individ care are genetic, alimentatie si exercitiu perfect,dar tot o sa ai rezultate.
Incet incet, rezultatele apar cu anii, ai youtube, ai internet, good luck !
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|